Myśl miesiąca: "Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nie chce odpalić
Autor Wiadomość
Meteor Offline
Simsoniarz

Ilość postów: 55
Reputacja: 1

Postawił/a piw: 0
Otrzymał/a piw: 0
RE: Nie chce odpalić
Oproćz dzisiajeszej zabawy z zapłonem to przeczyściłem filtr powietrza(choć tak naprawde nie było z czego) wystawiłem dziada na dwór i wziełem na popych... Po przepchaniu jakieś 150 m dałem sobie spokój. Nawet na chwilkę nie załapało, wcale nie doszło do wybuchu mieszanki. Oczywiście po takim pchanku świeca była zalana...

09-03-2010 18:03:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
BigSoft Offline
Administrator
Administratorzy

Ilość postów: 1.819
Reputacja: 7

Postawił/a piw: 4
Otrzymał/a piw: 40
Proponuję Ci takie rozwiązanie.

Weź jakikolwiek sprawny akumulator, może być samochodowy - byle 12V. Do tego inną (ważne!) cewkę butelkową.

Cewkę zapłonową w iskrowniku odłącz całkowicie. `1` na cewce butelkowej podłącz do + akumulatora, natomiast 15 do przerywacza. `-` akumulatora podłącz do ramy. Sprawdź czy jest iskra. Akumulator ma być naładowany, jeśli masz słaby doładuj prostownikiem.

Wykręć świecę, wytrzyj do sucha. Zanim ją wkręcisz kopnij kilka razy energicznie w celu wydmuchania ewentualnego nadmiaru mieszanki. Wkręć świecę, nałóż fajkę.

Dodatkowo ściągnij tłumik, gumę z dolotu powietrza do gaźnika. Możesz zdjąć i cały gaźnik, ale wtedy musisz nalać paliwa na tłok.

Modyfikacja zapłonu to nic innego jak szybka przeróbka na bateryjny. Spróbuj go odpalić, jeśli mimo wszystko nie odpala, to będzie bardzo dziwne.

[Obrazek: tarja-turunen-fan.png]

[Obrazek: nightwish-tarja-fan.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2010 18:27:59 przez BigSoft.)
09-03-2010 18:27:07
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Raglek Offline
Pisz i mów mi Alek ;)
Moderatorzy

Ilość postów: 1.469
Reputacja: 2

Postawił/a piw: 2
Otrzymał/a piw: 18
wiesz co ci powiem, teraz to on jest zalany i sobie możesz pchać ile chcesz i tak ci go zaleje. Wykręć świece zakręć kranik i przepchaj go kilkaset metrów i wtedy próbuj

Dotarcie zaczęte wraz z 8138 km na liczniku, zapisuje tutaj bo zapomnę ile tam byłoZąb
09-03-2010 18:37:20
Michalec Offline
Pisz i mów mi miszczó.

Ilość postów: 1.239
Reputacja: 5

Postawił/a piw: 2
Otrzymał/a piw: 10
Wykręć świece i go zostaw na kilka dni, kopnij codziennie raz i niech postoi nawet z tydzień, wtedy dopiero odpalaj. Ja miałem 223 którego nie mogłem odpalić, dopiero jak zdjąłem cylinder, wyczyściłem to od kopa zagadał.

Ty jesteś starym gratem,
ja cię naprawię zatem.
Zmienię Ci obudowę,
i wstawię części nowe.
Będziesz piękny, jak dawniej,
i będziesz działał sprawniej.
Znowu pokażesz klasę,
i zaświergolisz czasem.
09-03-2010 22:50:07
Meteor Offline
Simsoniarz

Dzisaj poszedłem do sąsiada mechanika. Przyszedł, popchaliśmy go kilkaset metrów- zapalił.
poregulował, pokręcił, ale i tak nie pali tak jak powinien.
Gdy odwoziłem go do domu i chciałem wrócić-zgasł...
Później próbowałem go na pych wziąć, aż przepuchliny dostałem i dałem sobie spokój. Nie może być tak, że zapala po przepchaniu xxx metrów...

10-03-2010 18:22:12
19dyka20 Offline

Ilość postów: 45
Reputacja: 0

miałem ostatnio w Simsonie coś podobnego.. na początku jakoś tam minimalnie zagadywał i strzelał w tłumik... kombinowałem jak moglem.na pych nie chciał wgl zapalić. w końcu zmieniłem magneto i zapalił od strzała

12-03-2010 9:38:32
Meteor Offline
Simsoniarz

Dnia... dzisiaj problem został rozwiązany.
Co zrobiłem?
Posłuchałem kolegi wyżej, wymieniłem magneto na jakieś nieorginalne i cewke butelkową na nieorginalną. Postanowiłem też wkręcić inny gaźnik. Przed tym postanowiłem zajrzeć do niego. Popatrzyłem na dysze, wykręciłem dysze główną, popatrzłem, dmuchnełem (ale nie byla wcale zabrudzona). Postanowiłem też wymienićdysze os ssania. Wykręciłem ją i chciałem wkręcić inną. Ale gwint był zbyt mały. Wziełem więc inny pływak i do niego wkręciłęm mniejszą dysze. Złożyłem wszystko, zaczełem pchać, zaczął łapać! Podregulowałem gaźnik i zaczął palić z kopa. Włożyłem też orginalne magneto - wkręcał się nieco lepiej, włożyłem też cewke butelkową DDR. Narazie pali i jeździ, tak więc można stwierdzić, że problem rozwiązany. Jak to można było przypuszczać problemem był duperel...
Niemiej chciałem wszystkim podzękować za to, że pomagali mi uporać się z problemem.
Sam nie wiem co było przyczyną, bo próbowałem przecież na kilku gaźnikach i na żadnym nie palił... Narazie pozostaje mi cieszyć się z tego, że jeździ.

13-03-2010 16:23:42
Odpowiedz 

Skocz do: